En dag i Paris

Direkt efter frukost promenerade vi de ca 30 min från hotellet till Eiffeltornet. Vi hade förväntat oss att få stå en hel del i kö men så blev det inte. Vi köade ca 20 min för att komma in på området och sedan tog vi trapporna upp (ingen kö) upp till först 1: a nivån (57 m upp, 345 trappsteg). Redan där hade man en härlig utsikt.

När vi hade tittat färdigt där så fortsatte vi med trapporna upp till 2:a nivån (116 m upp, 359 trappsteg till…).


Där hade man ännu bättre utsikt. Här tittar vi ut över Parc du champ de Mars.

Sedan fick vi ställa oss i kö i kanske 30 min för att åka hissen upp till toppen.


Gah! Högt upp! Närmare bestämt 276 m upp. Här såg man verkligen ut över hela Paris. Utsikt mot Seine, Trocadero och Palais de Chaillot.

Sedan tog vi hissen ner och promenerade längs Seine. Eftersom vi började bli hungriga letade vi upp ett mysigt creperi ”Mamy crêpes”.


Enkelt men väldigt gott!

Mätta och nöja gick vi vidare. Vi gick över Seine, passerade Grand Palais och strosade Champs Elysées upp och tittade på Triumfbågen.


Därefter vek av vi ner mot Eiffeltornet och Seine igen.


Ca 30 min kvar att gå till hotellet och vi börjar bli lite trötta i fötter och varma i kroppen så en kort vila vid Pont de Bir-Hakeim behövdes.


Ett souvenirinköp och ca 500 m senare tog vi en lite seriösare paus:)!


Efter totalt 1.5 mils promenad i Paris (+ 704 trappsteg i Eiffeltornet) så var det extremt skönt att vila en stund på hotellrummet innan vi gav oss ut igen för att äta middag.

Eftersom ingen av oss kände för att gå långt så valde vi en mysig kvarterskrog ”La Bélisaire” ca 200 m från hotellet.


Lite jobbigt med menyer på franska… Vi chansar lite och hoppas att vi inte råkar beställa in komage eller liknade. Hittills har det gått utmärkt:).


Jag tog vit sparris till förrät, kattfisk med risotto till varmrätt och någon chokladgrej till efterrätt. Stefan och Hugo provade Il floatant (typ en kula italiensk maräng som flyter i vaniljsås) till efterrätt och blev helt frälsta!

Maten, personalen och stället får högsta betyg av oss alla fem!

Som pricken över i:et på denna intensiva, upplevelserika, lärorika, smakrika, trevliga och minnesvärda dag, så tappade Celine en tand. Väldigt nöjd blev hon över det:)!


Sen somnade vi gott!