Te keap: Jonge Knynen en Omtoffel aaien. Zondag 3 september: Kuier foar Elly in de mooie omgeving van Brantgum! (4 foto’s)

Het bordje met de tekst: Te keap Knynen en Omtoffel Aaien maakte me toch wel een beetje nieuwsgierig…! (Vert.: Te koop Konijnen en eieren van vrije uitloop kippen). Ik stond zeker eventjes te fronsen. Het bordje gaf dit toch duidelijk aan. Ik heb nog heel even in de stelp gekoekeloerd… echter geen jonge konijntjes te koop! Wel liep er een mooie kloek met jonge kuikentjes. Nadat ik Nanne Lukas vanmiddag naar de peuterschool had gebracht, werd ik geroepen en voor ik goed en wel in de gaten had stond ik binnen in Beautysalon Jeltje, tegenover dorpshuis De Kruisweg in Damwâld.

Al snel werd mij een flyer in de hand gedrukt met heel veel info over de Kuier Foar Elly op zondag 3 september en natuurlijk moest er een foto gemaakt worden. Op zondag 3 september wordt de kuier foar Elly georganiseerd voor het goede doel in het Noorden van Friesland. Elly heeft meerdere tumoren in haar hoofd. Zelf noemt zij deze monsters. Voor deze monsters willen men geld inzamelen om onderzoek naar Meningeomen mogelijk te maken. (Zo heten de monsters). De wandelroutes voeren je langs paden en wegen tussen stad en wad in de mooie omgeving van Brantgum. Er zijn 3 routes, met de volgende afstanden: 5, 15 en 25 km. De kosten van deze kuier zijn 15,- euro. Te weten 5 euro voor de organisatie en 10 euro als donatie voor hersentumor onderzoek. Wil je mee wandelen of wil je meer info, kijk dan op de volgende site: http://stophet.nl/acties/De_kuier_foar_Elly